villa, Delft

doelstelling

Een prachtige moderne villa op een adembenemende plek. Het interieur diende nog wel "even" aangepast te worden naar de wensen van de nieuwe bewoners. 

typisch SparQ

Een modern maar wel gezellig en een beetje apart interieur was de wens. En stiekem waren ze al verliefd op de "bank- der-banken", een prachtige maar wel enorme bank. Er is voor een opstelling gekozen waarbij twee zitgedeeltes zijn gecreërd met 1 bank.  Met de grote schildersdoeken, het kleed met de streepjes, het behang in twee kleuren, de allemooiste lampen, de eigen antieke kast en heel veel groen werd het fraai en eigen geheel. (en oja, de openhaard is strakker gemaakt,  wandspots zijn toegevoegd en alles is gestuct, geschilderd of behangen...)

 

woonboerderij, Ooltgensplaat

doelstelling

De woonboerderij die net gekocht was, was schitterend, maar de binnenkant was wat somber en klassiek. Zorg ervoor dat het een heerlijk licht en modern familiehuis wordt, wat past bij ons gezin van 3 jonge jongens en een hond. 

typisch SparQ

De stenen vloer was niet de eigen keuze, maar zou blijven liggen. Met een groot modern kleed en behang dat matcht met kleed, bank en vloer werd het weer een fraai geheel. Extra dakramen zijn geplaatst voor meer licht in de kamer. Speciale aandacht voor het verlichtingsplan om de hele ruimte incl. de vide goed uit te lichten. Entree met zelfontworpen behang, in de keuken 3 portretten van de jongens, met daarin de kleuren van de keuken verwerkt. Waar mogelijk is duurzaam hergebruikt. (bestaande keuken is gespoten, tv meubel is geschilderd en nu onderdeel van speeltafel in de chillroom van de jongens!

 

 

notariskantoor, Middelharnis

doelstelling

De prachtige ruimte was toe aan een frisse make-over. 

typisch SparQ

In de strak gestucte ruimte met de nieuwe houten vloer, komen de antieke meubles veel beter tot haar recht. Moderne fauteuils om de grote ontvangsttafel en een opvallende designlamp erboven maken het een eigentijds geheel. In de nis is een mooie maatwerk archiefkast gemaakt met daarboven een opvallend boekenbehang. Het kleurige kunstwerk maakt de ruimte helemaal af.

huisartsenpraktijk, Maarssen

doelstelling

Een frisse look voor de huisartsenpraktijk, met als als extra uitdaging heeel weinig tijd en een beperkt budget.

typisch SparQ

De rode vloer, die bleef, was nogal dominant aanwezig, maar door het zelfde rood terug te laten komen in een wandvullende ixxi werd het een samenhangend geheel. De wanden werden licht geschilderd en één wand grijsgroen, waar de oude apothekerskast mooi tegen af steekt. Verder is, waar mogelijk, alles hergebruikt, moderne verlichting en stoeltjes maken het fris en modern. In één weekend hebben we het samen met de dokters ook daadwerkelijk uitgevoerd. :)

tapijtenzaak, Hilversum

doelstelling

Zorg voor een eigentijdse en luxe uitstraling van de nieuwste winkel van Hamming van Seventer

typisch SparQ

Een lichte basis, fraaie uitlichting, designmeubilair met stoelen in vrolijke tinten. Grote afdrukken van  kleurige foto's van de lokale knopers aan de wand.

 

inrichting villa, Soest

doelstelling

Ontwerp een volledig interieur plan voor alle ruimtes van de nieuw onder architectuur te bouwen villa. Zorg voor een licht, ruimtelijk en strak geheel, met hier en daar een knipoog.

typisch SparQ

Maatwerk voor bureau kinderkamer en chillroom, maatwerk ontwerp voor kasten achter wand in ouderslaapkamer. Maatwerk ontwerp voor evenementenplein (banken en plantenbakken) Speciaal ontworpen lego foto behang voor in de linnenkamer.

 

kantoor Nobralux, Amsterdam

doelstelling

Het bedrijf Nobralux is gespecialiseerd in beheer en advies voor openbare verlichting, verkeerstechniek en elektrische veiligheid. De wens van Nobralux was om het thema openbare verlichting (lees lantaarnpalen) terug te laten komen in de inrichting en dit te combineren met het huiskamer gevoel van de jaren 70.

typisch SparQ

Een enorm vintage dressoir voor een instant jaren 70 gevoel. De vintage eames vergadertafel met stoelen geeft de ruimte meteen cachet. De nieuwe gele fauteuiltjes en de enorme, moderne witte lamp maken het een eigentijds geheel. De echte lantaarnpalen en de de oude armaturen maken het tot een typisch Nobralux kantoor. De mega uitvergroting  geeft het straat beeld van de jaren 70 perfect weer net als de met vintage behang behangen pilaar.

 

 

renovatie vakantiehuis, Ouddorp

doelstelling

Een metamorfose van het donkere vakantie huis naar een modern licht vakantiehuis. De sleutelwoorden zijn; zachte tinten, extra slaapplaatsen, goed lichtplan en duurzaam hergebruik. Behalve het ontwerpen heeft studio SparQ ook de de volledige bouwbegeleiding verzorgd. 

typisch SparQ

Bestaande kasten en stoelen kregen een facelift. Lichtplan uitgewerkt. Persoonljke noot toegevoegd in de vorm van een custom made behang en wandbekleding in de woonkamer. Een houten bank van ruim 2 meter met opbergplaatsen ontworpen.  De hele fraaie design banken die stiekem slaapbanken zijn.

 

meisjeskamer, Middelharnis

doelstelling

De wens was wel een meisjesachtig kamer maar geen kinderachtige kamer. Ook graag een hoekje om te lezen en een bureau met een goede lamp. Ennuh de favourite kleur was niet langer paars, maar zachtblauw.

typisch SparQ

Door de muren zachtblauw en het bed en het oude bureau off white te schilderen (hiervoor was alles paars en groen) werd de aanblik al veel rustiger. Verlichting toegevoegd, zodat de mooie balk in het midden uitgelicht wordt. En een schommel voor de lol.

 

kantoor, Boxtel

doelstelling

Het bedrijf Nobralux is gespecialiseerd in beheer en advies voor openbare verlichting, verkeerstechniek en elektrische veiligheid. De wens van Nobralux was om het bedrijfsrestaurant een eigen gezicht te geven.

typisch SparQ

Allereerst foto's gemaakt van de jongste kinderen van het personeel, hangend en zittend op lantaarnpalen. Deze foto's zijn bewerkt en hangen nu prominent in het bedrijfsrestaurant. Accentkleur geel is toegevoegd,zodat hier een geheel gemaakt kon worden met de bestaande gele vloer. De wanden konden niet geverfd of behangen worden, dus 4 meter bolletjes stickers laten maken met de tekst "Light up your life!!!" ertussen, om alle wanden met elkaar te kunnen verbinden.